lørdag 25. desember 2010

Spenninga var til å ta og føle på

 i går. Dagen byrja med at begge to våkna i 6.30 tida. Junior kom kjapt på at han måtte ned og sjekke julestrømpa...og den var full! Til stor glede.

Resten av dagen var bare ei stor glede. Pappen i huset kom nemlig heim til grauten kl 12!! Begge ungane var i ekstase. Tenk så kjekt å få pappa heim på sjølvaste julafta.

 Tullemor fekk sykkel med duskar og korg, og hadde gleda av å opne den aller største pakken vi hadde i huset.
 Junior fekk slalåmski, hjelm og briller, i tillegg til 5 store pakkar Lego, skateboard +++
Si
 Familie idyll!! Vi har vore ute i hagen, stått på ski, aka og hatt kakao og kjeks pause!
Resten av dagen har vi ete, sitt på tv og film, vore på nydeleg middag hos mamma og pappa, drukke litt vin og bare kosa oss.

I måro skal de få sjå kva eg fekk til jul! So long!!

fredag 24. desember 2010

God jul til alle

Eg klarte det ganske bra med amaryllisen i år!

Med dette vil eg ynskje alle bloggvener og andre, ei RIKTIG GOD JUL!

Mannen min er på vei heim frå jobb no. Han rekke grauten kl 12! Vi er overlykkelege over at da ordna seg.

torsdag 23. desember 2010

Heimalaga

 Så lenge eg kan hugse, har mamma laga italiensk salat til jul. Den vart aldri servert før 1. juledag til frukost. Og vi trengte nesten ikkje ha noko anna pålegg heller, for det var det vi åt.

Eg har teke denne tradisjonen med meg, og i dag laga eg den før lunsj. Og de skal få oppskrifta mi:
4 store gulrot
1/4 hodekål
1 pakke påleggskinke ( her kan du bruke den du vil, eller la vere)
10-15 skiver sylteagurk, opphakka
2 posar majones ( i dag brukte eg ein lett og ein ekte. Mamma bruker alltid ekte.)

Eg bruker foodprosessoren og får det fin raspa. Så blander eg saman, og vips; jula sitt beste pålegg!

Og det er lov å ta haug på!!!

Og så må eg bare vise bilder av "julesengkleda" mine. Dei kom på i går, så no e da jul :-D

Førjulsgåve

 I går fekk eg denne av svigerinna mi!!
 Eg vart rett og slett hoppande glad!

Vi var hos dei og åt middag. Ungane fekk sjå film etterpå og vi sat og drakk kaffi. Eg sat og såg på hennas skål frå Riviera Maison, og var litt misunneleg!

Ho gjekk ut i gangen, og i da ho kom inn, skulle eg til å sei: " eg lure på om nokon har kjøpt sånn til meg?!" Og før eg fekk sagt dette, kom ho inn med ei eske, som var veldig lik størrelse på ønsket mitt.... Og så sa ho at ho hadde ei førjulsgåve til meg!

Eg bare smilte og smilte, og blei nesten rørt faktisk!
No er den kommen opp, med godis i. Lurer på kor lenge den får stå urørt?!

Det snør ute, og vi skal snart ut og gå på ski. Eg kjeme med nytt innlegg seinare og! Sjåast då!

tirsdag 21. desember 2010

Julestrømpe

 I vår familie har vi ikkje hatt tradisjon med julestrømpe (julesokk var eit ord som blei litt rart...). Men etter at mor var på sykurs, så vert det ei endring på det.

Eg har printa ut bilde av gulla på sånt papir som eg kan stryke på. Og ellers er det ikkje noko hokkus pokus når du har lært av Marihøno
 Linstoff kjøpte eg på Halsnøy ( til ein stiv pris) men eg fekk no det eg leita etter, og det er jo viktigast!
Fòr har eg og sydd i. Det er nesten enklare enn å ikkje ha fòr i...

I dag starta juleferien for meg og junior. Han har fått betennelse på auga, og vi skal til legen no snart.

Ha ein fin 21. desember alle saman!!

søndag 19. desember 2010

Karameller


Her er resultatet...nam....

 3 dl fløyte
250 gram sukker
60 gram smør
100 gram sirup

Ha alle ingrediensane i ei panne, og sett den på ei plate på middels varme. Massen skal koke lenge ( 3 timar ca) til den har fått ein mørkare farge og ei glatt overflate, står det i oppskrifta eg fann i Spar sitt hefte.


 Eg helte det ut over ei langpanne med bakepapir. Avkjølte det litt. Så delte eg den opp med ei pizzarulle i passelege bitar. Eg lot det stå ute øve natta.
 Så tok eg av bitane. Nokre rulla eg saman, og brukte små former, kjøpt på Åhlens.

Nokre bitar pakka eg inn i celufan. men då eg ikkje hadde "rett" celufan, så blei det litt så som så.

Mine karamellar vart mjuke. Difor vart da litt kliss....men smaken vart veldig god, nesten for god.... Så eg lar dei stå i kjøleskåpet, kanskje litt i frysen nett før servering??

No skal vi inn til Rosendal ein tur. Eg skal kjøpe meg eit par krus i Green Gate, som er minus 20 % mellom kl 15-16 på Stemning.